kantoor huren in Amsterdam, 4 tips.

//kantoor huren in Amsterdam, 4 tips.

Sta je op het punt om een kantoor in Amsterdam te huren? Hier moet je op letten!

 

//fase van je bedrijf.

Zoek een locatie die past bij de fase waarin je bedrijf op dat moment verkeert of die bij je (groei)ambities past. Veel start-ups en scale-ups zijn gebaat bij een innovatieve omgeving. Zorg voor een passende omgeving voor je team. Een gebouw waarin veel andere functies – in de nabijheid – aanwezig zijn, kan je helpen met het aantrekken van personeel. Denk aan een sportschool, padelbanen en een restaurant.

Heb je groeiambities? Onderhandel dan een flexibele doorgroei naar een groter kantoor binnen je huurovereenkomst. Dit voorkomt onnodige onderhandelingen op het moment dat je aandacht moet uitgaan naar je groei van je bedrijf.

 

//thuiswerken en samenkomen.

Gemiddeld heb je 7m² nodig per werkplek. Heb je nagedacht over een thuiswerkpolicy? Dan heeft dit invloed op je kantoorgebruik. Het loont in dat geval om een kleiner kantoor te huren in een gebouw met veel algemene ruimtes of een plek waar je meeting ruimtes kan huren als je hele team bij elkaar is of klanten te ontvangen. Dit scheelt aanzienlijk in je vaste lasten.

Is connectie met andere bedrijven in Amsterdam voor jouw bedrijf essentieel? Kijk dan vooral uit naar een plek waar evenementen voor de huurders worden georganiseerd. Vaak kom je op deze evenementen like-minded people tegen. Waardevolle connecties voor de toekomst!

 

//servicekosten.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op de energiemarkt. Verhuurders belasten de servicekosten over het algemeen naar rato door aan huurders. De onderhandeling is dè gelegenheid om afspraken te maken over een vast tarief per vierkante meter. Zo kom je aan het eind van het jaar niet voor verrassingen te staan.

 

//huurprijs.

Last but not least, de huurprijs. Waarschijnlijk heb je al een budget vastgesteld. Zoek binnen dit budget of schakel een makelaar in voor een zoekopdracht. Hoewel het in beginsel meer tijd zou kunnen kosten loont het vaak om zelf te onderhandelen met verhuurders. De verhuurder heeft dan meer onderhandelruimte, de makelaar zit er immers ook tussen met een fee.

Wanneer de huur all-in wordt aangeboden vraag dan om een break-down van de kosten. Dit maakt het makkelijker om alle aanbieders goed met elkaar vergelijken.

 

//conclusie

Het huren van een kantoor, zeker in Amsterdam, biedt een speelveld aan mogelijkheden. Ga je naar de grachten, vind je het oke om indsutrieel te zitten buiten de ring?

Onderhandel goed en denk na wat je ècht gebruikt. En wie weet zien we je bij B. Amsterdam.

inkijk in 2 kantorruimtes vanuit een gang