community-lunch: van pindakaas naar no-waste lunch

Van pindakaas naar no waste lunch

Laten we eerlijk zijn, Nederlandse lunches staan niet bekend om hun culinaire hoogstandjes. En dat was bij onze lunch niet anders tien jaar geleden. Dit bestond het dan ook uit simpele boterhammen. 

Na verloop van tijd verruilden we de potten pindakaas voor een meer uitgebreide lunch. Niet meer samen smeren, maar samen aan de luxe DIY-tosti’s en meer. Vonden we allemaal lekker. Lekker, maar niet zo gezond en ook niet zo duurzaam. 

Dus maken we sinds twee jaar de lunch op bestelling en met bijna 100% no waste. Ook organiseren we iedere week Meatless Monday en zorgen we op de andere dagen voor vega en vegan opties. Goed bezig en beter passend bij onze diverse community die veelal met duurzaamheid bezig is. It tastes good to be good busy.

community-lunch: goed eten, goed bezig

 

Al sinds het begin van B. – nu bijna tien jaar geleden – organiseren we onze community lunch. Dit zorgt voor nieuwe energie voor de middagsprint en ontspannen contact. 

Door te lunchen met bekenden én onbekenden maak je sneller en ontspannen contact met elkaar. En dat is, in onze ogen, het hele idee van een community. Door samen goed te eten, ben je automatisch bezig met het maken van nieuwe connecties. It feels good to be good busy. 

Het is dan ook niet zo gek dat de community-lunch gelijk een unaniem belachelijk groot succes was. En in de laatste tien jaar uitgegroeid is tot een begrip bij B. 

 

Zij aan zij

 

Wat er in tien jaar tijd altijd hetzelfde gebleven is bij onze community lunch? Geïnspireerd door de Italiaanse manier van tutti a tavola (iedereen aan tafel) zit je altijd samen aan lange tafels in een ruimte. 

Van tevoren niet wie je directe tafelgenoten zullen zijn. En dat is juist de kracht van de community lunch. We trekken je uit je kantoor en uit je sociale comfortabele bubbel.


Om nieuwe verbindingen aan te gaan. Om mensen te leren kennen met wie het klikt –  op zakelijk of op sociaal vlak. Hoe mooi is het als je juridisch advies kan inwinnen of een UX-designer treft om mee te sparren? 

Of als ZZP-er nieuwe koffiebuddies vindt en als net verhuisde expat hoort waar de echte Amsterdammers uit eten gaan? Dan bruist het.