Het kratje buur: jouw ijsbreker binnen B.

Bij B. staat connectie centraal in alles wat we doen. Wij geloven dat het kennen van de juiste mensen op het juiste moment belangrijk is in de start- en scale-up fase van je bedrijf. En daarna. Door verbindingen te leggen kan je elkaar versterken. Om samen te knallen of juist te sparren.

B-Amsterdam-werkplekken-events

Daarom is een goede introductie al het halve werk. Als je net naar een nieuw kantoor verhuist dan hebben zelfs de meest sociale mensen een haakje nodig om een gesprek te beginnen. En wat is een betere gespreksstarter dan een kratje buur: een krat gevuld met alcoholische én niet-alcoholische dranken om je nieuwe buren te leren kennen.

Daarom geven we je deze ijsbreker om een borrel te organiseren voor je team en je nieuwe buren – zo’n krat is een logisch cadeau, van ons naar jou. Wanneer je de sleutels ophaalt van je nieuwe kantoor bij B. Amsterdam krijg je dit kratje van je community manager met duidelijke instructies:


– Zet het krat koud
– Nodig je buren uit
– Proost op een nieuw avontuur
– Deel dit in de B. Community app

Handiger, makkelijker en socialer
Een puik plan zo’n kratje, al zeggen we het zelf, maar wordt het ook echt gebruikt zoals door ons initieel bedacht? Niet altijd. We merkten dat er wat verbeteringspunten nodig waren voor dit initiatief. We hielden een evaluatie met ons communityteam en zij deelden feedback vanuit de community en uit eigen ervaring. Dit zijn de belangrijkste punten die we graag met je delen en dit is hoe we het vanaf nu gaan aanpakken:

Het juiste moment
We gaven het Kratje buur altijd bij de sleuteloverdracht. Bleek geen handig moment. Members zijn dan nog niet verhuisd, kunnen het kratje nog niet op een goede plek koud zetten. Daarom wachten we tot de verhuizing naar het nieuwe kantoor vergevorderd is, zodat de werkplek al echt eigen voelt. Een plek vanaf waar de wereld veroverd kan worden en successen gevierd.

Iets om trots op te zijn
Passend bij het juiste moment is dus ook dat members graag hun nieuwe kantoor willen laten zien aan anderen. De branding en huisstijl van het bedrijf moet natuurlijk voelbaar zijn op het kantoor. We geven nieuwe members dus nu eerst tijd om in te huizen en ervoor te zorgen dat hun kantoor een plek is dat bij hun bedrijf past. Met de juiste meubels, mensen en sfeer –  een werkomgeving om met trots te kunnen proosten met elkaar, het communityteam en de nieuwe buren. 

Team centraal zetten
Het Kratje buur is een ijsbreker met nieuwe buren én voor de nieuwe members met het B.community team. Daarom gaan we voortaan het Kratje buur niet meer aan de founders overhandigen, maar aan het team. Zo leert ons communityteam gelijk zoveel mogelijk nieuwe members kennen. Dit zal het contact nog soepeler doen verlopen. Zo kunnen we elkaar gemakkelijk vinden als er iets is en nog beter nieuwe verbindingen faciliteren binnen de community.

Van de drempel een uitdaging maken
Dan blijft er nog de uitdaging over om members te overtuigen om het gezellige proostmoment te delen via de B.app. Techniek is de uitdaging niet. Iedereen kan een selfie maken en de B.app is heel gebruiksvriendelijk. Dus waar zit de schroom? Iemand moet de eerste zijn. Dus laat dit een challenge zijn. Wie de eerste selfie met het Kratje buur uploadt in de B.app, krijgt er eentje extra. Laat ons maar zien hoe gezellig je het met je nieuwe buren hebt.

kratje-buur-kantoor