3 manieren om te weten of je de juiste cowork plek hebt gevonden.

Een goede cowork in Amsterdam vinden is voor sommigen een zoektocht van jaren. 

Maar eenmaal geïntegreerd in een goede community, of doorgegroeid naar een kantoor, heb je hier ongelofelijk veel plezier van.

 

 

Wij hebben in 9 jaar coworking bij B. Amsterdam geleerd wat mensen waarderen aan een goede werkplek. Check hieronder of jij hier iets aan hebt in jouw zoektocht.

 

Hieronder 3 manieren om te weten of je een goede cowork te pakken hebt.

 

//je omringt je met verschillende soorten ondernemers.

In meerdere onderzoeken is gebleken dat diversiteit creativiteit en productiviteit bevordert. Maar hoe doe je dit wanneer je voor jezelf werkt?

 

 

Kijk tijdens je proefdag of tour goed rond naar het soort ondernemer (en nog belangrijker, mens) dat je om je heen ziet. Zijn dit mensen waar je gemakkelijk een gesprek mee aanknoopt? Zijn dit mensen waar ik nog van zou kunnen leren?

 

 

Je bent op zoek naar een ruimte met gelijkgestemden, maar wat betekent dit voor jou? Eventueel vind je een coworkruimte waar ook kantoren gevestigd zijn. Zo kom je niet alleen met freelancers, maar ook met founders en medewerkers van grotere bedrijven in contact.

 

 

//je zit in een professionele omgeving met structuur.

Coworking kan leuk en gezellig zijn, maar het is belangrijk dat de basis solide is. Dat er bijvoorbeeld is gezorgd voor professioneel beveiligde en persoonlijke Wifi-omgevingen. Of dat het boekingssysteem voor meeting units werkt.

 

 

Als je met enige regelmaat gasten ontvangt, is het goed om te kijken naar een professionele of geautomatiseerde frontdesk. Zo krijgen de gasten een professioneel ontvangst.

 

 

Als de organisatie waar je huurt steady is, kan jij je focussen op je eigen werk.

 

 

//je bent onderdeel van een hechte community.

Helpen, geholpen worden!

 

 

Je kiest voor een cowork ruimte voor een reden. Je wilt mensen om je heen, even weg van huis of pro-actief in contact komen met anderen.

 

 

Een community om je heen zorgt ervoor dat je altijd iemand hebt om mee te lunchen (op de dagen dat je hier behoefte aan hebt), een rondje te wandelen of vragen te stellen over WordPress, ChatGPT, HR of bijvoorbeeld legal zaken.

 

 

Een (h)echte community is niet makkelijk te vinden, dus vraag goed rond naar wat echt werkt.

 

 

//kortom:

Coworking spaces bieden je een unieke kans om je te ontwikkelen als ondernemer en samen te werken met andere gemotiveerde mensen. Een thuisbasis voor je bedrijf die je manier van werken zal veranderen!

 

cowork ruimte B. Amsterdam